В задочен спор в социалната мрежа Фейсбук влязоха министърът на туризма Николина Ангелкова и вицепремиерът Валери Симеонов.

...
В задочен спор в социалната мрежа Фейсбук влязоха министърът на туризма Николина Ангелкова и вицепремиерът Валери Симеонов.
Коментари Харесай

Министър Ангелкова и Валери Симеонов в задочен спор във Facebook заради плажове

В задочен спор в обществената мрежа Фейсбук влязоха министърът на туризма Николина Ангелкова и вицепремиерът Валери Симеонов. Поводът - плажове по Черноморието ни.
 
В профила си във Facebook вицепремиерът Валери Симеонов първо атакува министъра на туризма.Той написа през днешния ден по-рано, че тя е поискала документално от Министерството на районното развиване и благоустройството да извади 20 декара плаж от изключителна държавна благосъстоятелност и да бъде прекатегоризирана като частна. Така съгласно Симеонов нормално се подготвя продажбата на държавни имоти.
 
„ Става дума за пясъчни терени към хотелите на Елена Иванова - шефка на „ Съюза на притежателите на Слънчев бряг ”, както и за асфалтирания път и паркинг до скандалния хотел „ Оазис “ на самия бряг на морето “, уточни той.Вицепремиерът напомни, че предходната година подал сигнал за противозаконните обекти пред хотелите на Иванова - „ Амфора “ и „ Империал “, които съгласно него унищожили десетки декари плаж: паркинги, спортни площадки, детски площадки, противозаконни заведения, пътища, огради, и други. Симеонов счита, че „ Иванова ги е присвоила с пасивното подпомагане на държавните и общински органи “.Елена Иванова беше гневен покровител през 2017 година на шумните заведения в курорта и публикуваше несъгласувани с организацията си позиции в тяхна отбрана. Явно лоялността ѝ следва да бъде осребрена. Когато в Министерски съвет бъде импортирано това решение, ще стачкувам и ще гласоподавам срещу “, сподели още вицепремиерът Валери Симеонов.
 
Реакцията от страна на министър Ангелкова не закъсня и тя незабавно написа своето мнение по разразилия се проблем.
 
„ Министерството на туризма няма право да продава плажовете, а единствено да ги ръководи, като ги отдава чартърен или на концесия според закона. Министерството на туризма е оправомощено да изиска изменение на кадастралните карти на плажовете. Това обвързване е вменено със закон на министъра “, написа Ангелкова в отговор.
 Именно такава процедура за сходство на профилираната с кадастралната карта е стартирала за морски плаж „ Слънчев бряг-юг “ поради събитието, че са налични профилирани карти, които са по–актуални от кадастралните, добави тя.
 
„ Обикновено кадастралните карти датират от 2005 година, а специализираните карти са променени към 2015 година и отразяват много по-точно обективното положение на морския плаж. Специализираните карти се изготвят от Агенцията по геодезия, картография и кадастър. За отдаването чартърен и на концесия на обекти изключителна държавна благосъстоятелност, каквито са морските плажове, е доста значимо за вярното осъществяване на процедурите и съставянето на правилни документи от страна на Министерството на туризма да разполагаме с настоящи данни. Затова Министерството на туризма изисква да бъдат обновени кадастрални картите в сходство със профилираните “, уточни още на страницата си във Facebook министър Николина Ангелкова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР